OBRIM UN PEDRER

Avui, dia 3 de febrer, al matí, els alumnes de 5è hem fet un experiment a l’aula de ciències.
Cadascú (o per parelles) hem portat  un pedrer de gallina o pollastre que prèviament havíem comprat.
Primer hem observat un dibuix amb les parts de l’aparell digestiu d’una gallina i hem comentat el procés de la digestió en general. També hem observat on estava situat el pedrer.  
Estàvem molt impacients per tallar el pedrer per la meitat i veure què hi havia dins, però costava molt i al final ho hem fet amb un cúter.
Un cop obert, hem vist que dins hi havia menjar mig triturat i també pedres. Quina sorpresa! Resulta que els galls, les gallines i els ocells en general, quan piquen per menjar, també s’empassen pedretes perquè com no tenen ni dents ni queixals, al pedrer les pedres ajuden a moldre el menjar ( d’aquí ve el nom de pedrer).
A més a més una nena també ha portat un cap de gallina, li hem obert la boca i, efectivament, hem vist que no tenia dents però en canvi sí que tenia  llengua.

Què ens ha semblat l’activitat? (en general)
Ens ha semblat una activitat molt divertida i interessant. Ha sigut una manera diferent d’aprendre i ens ha semblat molt sorprenent. I  segur ens ho hem après tot! És veritat que per alguns ha sigut una mica fastigosa o asquerosa però… ens ha agradat MOLTÍSSIM!!!

https://photos.google.com/share/AF1QipPY0EmVq9IN96ceFllam3pf7AIcHTL07IePEgnQI1iYZio-2sXGoMtCtmgyVi6dVQ?key=VDl1ZlJ3REx4SnBjZERqdEVHeFRxaXdnZVNoc2pR

No hay comentarios:

Publicar un comentario